Magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának keretéből KKV-k és nagyvállalatok számára!

Magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának keretéből KKV-k és nagyvállalatok számára!

Hamarosan kiírásra kerül a ” Magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának keretéből ” pályázat. A pályázat Felhívása 2021. október 1-jén válik elérhetővé, majd ezt követően a támogatási kérelmek 2021. október 11. 08:00 óra és 2021. október 15. 12:00 óra között lesznek benyújthatók.

A pályázat keretében olyan magyar vállalkozások pályázhatnak, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán valamilyen negatív gazdasági hatása keletkezett. A támogatás feltétele a BREXIT-ből közvetlenül származtatott – dokumentumokkal vagy hitelt érdemlően igazolt – 2020. február 1. és 2023. december 31. között felmerült és vélhetően felmerülő jövőbeni veszteség kimutatása.

A pályázat támogatási összege minimum 3.000.000 Ft, míg maximum támogatás nem haladhatja meg a pályázó által a BREXIT nyomán 2020. február 1. és 2023. december 31. között felmerült – azok rendelkezésre állásakor dokumentumokkal és hitel érdemlően igazolt veszteségét. A pályázat támogatási intenzitása mikro- és kisvállalkozások esetén 70 %, középvállalkozások esetén 60 %, míg nagyvállalatok esetében pedig 50 %. A pályázat keretösszege 22 milliárd Ft.

 

Jelen pályázat keretein belül az alábbi költségtételek támogathatóak:

  • Új eszközbeszerzése
  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás
  • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele
  • Képzési szolgáltatások igénybevétele;
  • Eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése;
  • Információs technológia-fejlesztés;
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása

Amennyiben érdekli Önt a fenti pályázati lehetőség, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Bot Réka                                                                                                     

+36709300278                               

bot.reka@terratender.hu