Keresés
Close this search box.

Fiatal gazda pályázat

Igénylők köre: 18 és 40 év közötti őstermelő, vagy egy évnél nem régebbi egyéni vállalkozó vagy jogi személy, aki rendelkezik MÁK ügyfél-azonosítóval. A pályázónak rendelkeznie kell mezőgazdasági szakirányú végzettséggel (pl.: aranykalászos gazda képesítés, mezőgazdasági technikus, agrár diploma).

További információk:

  • Szabadfelhasználású, előfinanszírozott pályázat. Olyan vissza nem térítendő támogatás, melynek 75%-át a pályázók előre megkapják.
  • Kizáró ok: a pályázó több, mint 5 éve mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó vállalkozó. Az őstermelők ez alól kivételek.
  • Üzleti-, pénzügyi tervben szükséges bemutatni a leendő vállalkozás tevékenységét, életképes, fenntartható működését, jövedelmezőségét.
  • A támogatói döntést követően, várhatóan 9 hónapon belül el kell kezdeni az üzleti terv szerinti megvalósítást, működést.

 

Az alapos előkészítés, az esetleges többletpontok elérésének bebiztosítása, a kötelezettségek személyre szabott pontos megismerése részletes felmérést, időigényes előkészítő munkát igényel. 

 

Amennyiben ez az új támogatási lehetőségek felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal!

A felkészülést már most érdemes megkezdeni. Regisztráljon most az alábbi űrlap segítségével!

Agrár és Vidékfejlesztési pályázatok adatlap