Keresés
Close this search box.

Pályázati támogatás nyerhető élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére!

élelmiszeripari üzemek

A nyáron jelenik meg a „VP3-4.2.1-4.2.2-2-21 – Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése” pályázati felhívása, mely az élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó fejlesztésekhez nyújt támogatást.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 100 millió Ft, maximum 5 milliárd Ft, az igényelhető előleg 50%.

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozások, beleértve a mezőgazdasági őstermelőt, az őstermelők családi gazdaságát, a szövetkezetet, a termelői csoportot, a termelői szervezetet, a szociális szövetkezetet.

Várhatóan 2 önállóan támogatható célterület lesz támogatható:

  1. célterület – Élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztése
  2. célterület – Borászati üzemek fejlesztése

A pályázat keretében a TEÁOR 10 és 11 tevékenységhez kapcsolódóan új eszközök, gépek, teherautók beszerzése, épületek építése, bővítése, energetikai beruházások, ingatlanvásárlás támogatható.

A támogatás maximális mértéke a közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség 50%-a.

A felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2021. szeptember 13. és 2021. december 7. napja között 5 benyújtási szakaszban van lehetőség. Az első szakasz 2021. szeptember 13-tól 2021. szeptember 27-ig tart.