Keresés
Close this search box.

Légy résen! – avagy mire figyelj a pályázatírásnál

Újabb nagy összegű pályázati lehetőségek fognak megnyílni a közeljövőben, így nem árt résen lennünk! A pályázatok mindegyike a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak kedvez, így érdemes folyamatosan figyelni, hogy mikor jelennek meg a lent említett pályázatok végleges verziói és mikortól lehet rájuk jelentkezni. De addig is hadd mutassuk be, hogy mire kell figyelni a pályázatírás és pályázás során, valamint hogyan lehet sikeres a projektünk!

pályázatírás tervezés

Tervezés: Mivel a meghirdetett keret véges, így nem árt valamivel kitűnni a többi pályázó közül, hogy az elbírálásnál ne minket szelektáljanak ki. Ennek a legegyszerűbb módja pedig nem más, mint egy jól átgondolt, alaposan alátámasztott és valós üzleti terv. A legfontosabb azonban az, hogy ezek a feltételek hosszútávon is teljesíthetőek legyenek.

pályázatírás pályázatírás

Pályázatírás: A megfelelő, tapasztalt és sikeres pályázatíró kiválasztása nem könnyű, azonban megéri, hiszen a realitások talaján maradva a legkivitelezhetőbb megoldást segít megtalálni számunkra. Mindemellett összetartja a csapatot – szállító, finanszírozó, pályázatírás, projektmenedzsment – hogy sikeres projektet zárhassanak a folyamat végén.

pályázatírás adat

Megfelelő adatok: Az egyik legfontosabb dolog azonban nem más, mint az adatok pontossága és hiánytalan megléte. Ilyen lehet a cégszerű aláírás vagy a cég neve. Valamint további buktatók is vannak a pályázatok beadásánál, például, hogy éppen egy nem arra jogosult szignózza az oldalakat vagy amikor az ingatlan beruházásoknál a költségvetésbe nem elszámolható költséget tesznek (pl. bontási költség vagy takarítási költség).

pályázatírás versenyeztetés

Versenyeztetés: Nemcsak a csapatmunka a legfontosabb egy pályázatírás során, ugyanis a legjobb ár-érték arányú gépet csakis versenyeztetéssel lehet kiszűrni. Azonban ne feledjük, hogy az új szabályozás szerint már 3 árajánlatot kell csatolni. Ez egy igazán nagy buktató lehet, ezért ajánlott észben tartani. 

pályázatírás pénzügyek

Pénzügyek: Ajánlott a pénzügyek pontos megtervezése is, ezért ajánlják a gépvásárláshoz a hitel vagy pályázati pénz felhasználását, ugyanis az önerőt tanácsos a váratlan kiadásokra tartogatni. Mindezek mellett elengedhetetlen egy független pénzügyi tanácsadó is, aki a piacon lévő legmegfelelőbb konstrukciót hivatott megtalálni a számunkra.

pályázatírás időben

Mindent időben! Figyelembe kell venni, a szállítási időt, hogy a megvásárolni kívánt gép időben érkezzen, ehhez pedig nem szabad szem elől téveszteni a szállítók kapacitását és a készletet sem.

Tudni szeretnéd, hogy az első pályázati konzultáció kapcsán mivel kell készülnöd, akkor olvasd el erről szóló blogunkat!

Ha úgy érezzük, hogy a fenti lépéseket képesek vagyunk elsajátítani egy sikeres pályázat reményében, akkor lássuk is, hogy milyen pályázatok jelenhetnek meg idén szeptembertől!