Keresés
Close this search box.

Pályázati kisokos: Mit hozz magaddal egy pályázati konzultáció alkalmával?

Pályázati kisokosunk 2. részében arról fogunk írni, hogy mivel kell készülni egy pályázati konzultációra és mit kell hoznod magaddal az első tárgyalásra! Ugyanis ezzel nem csak a saját, de a másik fél dolgát is megkönnyítheted. Ezáltal nem futsz bele olyan kérdésekbe, amelyekre ne tudnál legalább egy kiforratlan gondolatot felvázolni. Így, ha egy végleges tervet nem is tudtok megbeszélni a pályázat kapcsán, de valamilyen irányba el tudtok indulni a pályázati konzulenssel. Nézzük is meg, hogy miről is van szó pontosan!

 

Egy kezdetleges ötlet

Mint már említettük, az első és legfontosabb dolog nem más, mint legalább egy gondolat arról, hogy mit is szeretnénk kezdeni a cégünkkel a pályázat kapcsán. Ehhez nem árt azonban egy kicsit elolvasni és belemerülni a pályázati felhívásba, ugyanis abba pontosan le van írva, hogy mikre lehet elszámolni a pályázati pénzt.

Ha határozottabb vagy ennél, akkor akár konkrét tervekkel vagy gép fajtákkal is lehet készülni erre a találkozásra, így megtudhatod, hogy a kinézett gép hogyan illeszkedik az általad elgondolt tervbe, mindemelett pontos tervet tudtok megbeszélni ezek alapján.

pályázati konzultáció ötlet

Leglényegesebb szám, az adószám

A második legfontosabb dolog, amivel készülni kell nem más, mint az adószám. Ugyanis ennek tudatában a pályázati konzulens rá tud keresni a cégre és annak pénzügyi helyzetére. Ezáltal el tudja készíteni az előminősítést is, amely megmutatja, hogy érdemes-e a cégnek indulnia vagy másszóval indulhat-e a pályázaton. Mindezek mellett azt is meg tudja mondani, hogy egy adott pályázatban meghatározott mutatókat tudja-e hozni a cég. Ezek nagyon fontos lépései egy pályázati előminősítésnek.

Éppen ezért nem árt, ha ott van nálad az adószám, ugyanis már az első megbeszélésen megtudhatsz minden fontos dolgot.

pályázati konzultáció adószám

Ha mindent tudni szeretnél

A következő fontos dolog a cégkivonat és ezen belül is a TEÁOR szám, mert nem minden cég indulhat minden pályázaton. Ezt általában le szokták írni a pályázati felhívásban, de ha te nem is, a pályázati konzulens meg tudja nézni, hogy beletartozol-e azok közé, akik pályázhatnak.

Azért is lényeges már az első találkozáskor ezt megnézni, mert így, ha az adott pályázatban nem is indulhatsz, a konzulensed biztos talál egy olyan pályázati struktúrát, amely megfelelő lehet a céged számára. 

pályázati konzultáció cégkivonat

Végül, de nem utolsó sorban

A cégnek – pályázattól függően – rendelkeznie kell legalább 1 lezárt üzleti évvel, valamint legalább 1 vagy – ezt is pályázat válogatja – minimum 3 fő foglalkoztatottal is, ugyanis ezek a feltételek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a pályázhass. Ha nem rendelkezel egyikkel sem, akkor még várj egy kicsit, mert nagy valószínűséggel nem pályázhatsz. Addig legalább kialakulhat egy tényleges terv a fejedben, hogy mit is kezdenél a pályázati pénzzel.

Ha mindennek megfeleltél és átjutottál a pályázatírás szakaszába, akkor olvasd el az arról szóló blogunkat. Itt megtudhatod, hogy mire kell figyelni a pályázatírás során.